Festreise til Fotlandsvåg

Veien ble smalere og smalere, og svingene krappere og krappere. Dessuten regnet det så kraftig at vi en stund lurte på om vi var kommet til riktig øy....Men Osterøy, here we come, tenkte 15 Baune-jenter, som famlet i fem minutter før de fant fram finspillet og fintet seg gjennom forsvaret i Fotlandsvåg.

Ti minutter før seriepremieren regnet det kjølige trollkjerringer over kunstgraset, og et tallrikt bortepublikum søkte dekning under halvtaket ved vaffelbua.

Men ute på banen var det bånn pinne fra start. Kampen begynte som cupkampene i Eidsvig sluttet: Det var vanskelig å bli venn med ballen, som spratt hit og dit og som likte seg bedre i lufta enn nede langs bakken.

Det sluttet heldigvis å regne, og nervene roet seg da Karianne satte kula iskaldt i mål fra kloss hold etter sju minutter. Til tross for et visst spillemessig overtak ble det ikke flere mål i første omgang.

Etter pause var det Baune for alle pengene. Det ene lekre angrepet avløste det andre. I periode var det sambafotbatball i lengderetningen, og publikum ble underholdt med fikse kombinasjoner og geniale
gjennombruddspasninger fra midtbaneledd og backfirer. Kantspillerne kom seg fri, og inn i boksen kom gjerne et par-tre jenter halsende i stor fart for å overliste ostringenes gode keeper.

Kristin la på til 2-0, Karianne ordnet to til , Kristine ble tomålsscorer og til slutt slet Hanne seg løs på høyrekanten og satte inn mål nummer sju for kvelden.

En trippende trener Pål Jetmundsen strålte om kapp med jentene etter dysten mot Osterøy/Fotlandsvåg:– Spesielt andreomgangen var veldig bra.Vi spiller offensivt og får til mye bra spill, sier han.

7-0 i seriestarten på bortebane. Og fire spillere på scoringslisten. Hva sier det om denne kampen? – Det sier at vi skaper mye framover, og så sier det kanskje noe om at motstanden blir hardere i kampene som
kommer, svarer han.

Kampfakta:

Osterøy/Fotlandsvåg – Baune 0-7 Seriestart Jenter 98. Fotlandsvåg kunstgress 10. april klokka 18.30.

Mål: Karianne (3), Kristine (2), Kristin, Hanne

Referent: Jarle Kallestad