Ranet på Austevoll

Lite visste vi, der vi satt i bilene på Krokeide og ventet på ferjen, at kvelden skulle utvikle seg til en thriller og ende med et ran. Utført av 14 jenter fra Baune mot hardarbeidende jenter fra Selbjørn.

Tekst: Inger Elise Engelund

14 jenter og 9 supportere (inkludert 2 trenere) vendte tirsdag 8. mai nesen mot Austevoll og kamp mot Austevoll/Selbjørn. Vi ankom en god halvtime før kampstart, og regnet stoppet for noen få øyeblikk i det kampen ble blåst i gang nøyaktig klokken 18:30. Kampen startet med en visst press fra Baune, blant annet hadde både Nora, Kristin og Karianne gode skudd som snek seg rett utenfor mål i løpet av kampens første minutter. Selbjørn hadde også gode skudd på mål, og Bauneforsvaret virket i innledningsminuttene nervøst. Etter hvert satt Baune opp et bedre trykk mot motstandernes mål, men også Selbjørn presset mot Ida i Baunes mål. Det ble blant ivrige Baunesupportere visket om at det var mye måking og lite spilling fra Baunes side, noe som nok var betegnende for de første 15 minuttene av første omgang. Etter 16 minutter klarte imidlertid Nora å sette ballen i mål, og i det 32. minutt var Selbjørns keeper uheldig og fistet ballen i eget mål etter en hard corner fra Nora. Selbjørn var gjentatte ganger i løpet av den første omgangen farlige foran Baunes mål, og kun en god Ida i målet og en viss porsjon flaks gjorde at Baune ledet 2-0 når dommeren blåste av førsteomgangen.

Andre omgang startet med stort press fra Selbjørn, og Baunejentene hadde mer enn nok med å demme opp for ivrige Selbjørnjenter. Etter 5 minutter av andre omgang fikk laget fra Austevoll betalt i form av sitt første mål i kampen, og fulgte kort tid etter opp med mål nr 2 – det sto 2-2, og jentene fra Baune slet med å finnes posisjonene sine og få til skikkelig samspill.

Så tok det virkelig av! I løpet av kampens siste 10 minutter skjedde følgende: 3-2 til Selbjørn! 3-3 ved Thea som på et av sine sugende løp på høyrekanten klarte å lirke ballen i mål bak Selbjørns dyktige keeper. 4-3 til Selbjørn! 4-4 ved Karianne etter et raid på midten! Og endelig, i kampens siste spilleminutt: Thea setter inn kampens siste mål – som bruker uendelig lang tid på å trille over målstreken - og Baune kan ta med alle tre poengene hjem til Bergen. Stemningen blant de tilreisende supporterne høyt opp på tribunen sto i taket, men det var stor enighet om at dette var et ran og at kanskje hadde i alle fall et av poengene fortjent å bli igjen på Austevoll. Jentene fra Selbjørn la ned mye arbeid i alle ledd, brukte muskler og viste fint samspill.

Honnør til Baunejentene som aldri tenkte tanken på at kampen var tapt, men spilte til fløyta gikk. Det lønner seg alltid!